Зимски распуст за основце и средњошколце завршава се данас, а настава у другом полугодишту почиње у понедељак, 18. јануара.

Нижи разреди основне школе наставу ће пратити уживо у школу, док ће старији основци (од петог до осмог разреда) и средњошколци наставу пратити комбиновано – уживо и онлајн.

За старије основце то углавном значи да један дан иду у школу, други дан наставу прате онлајн, док средњошколци недељу дана иду у школу, а недељу дана прате на даљину.

Школе које имају мањи број ученика могу да организују комплетну наставу уживо.

Часови трају пола сата, а као и на почетку школске године одељења се деле у две групе (група не сме да има више од 15 ученика), обавезне су маске за ученике на улазу у школу, док кад седну у клупе могу да их скину.

За запослене у школи обавезно је да носе маску нон-стоп током боравка у школи.

Министар просвете Бранко Ружић каже да је образовни систем спреман за наставак школске године.

Он је за РТС рекао да образовни систем није био место где је долазило до трансмисије вируса захваљујући одговорности коју су показала деца и наставно особље.

Када је реч о проценту заражености деце, министар каже да се то кретало од 0,05 до 0,08, а што се тиче запослених ни сада не прелази један проценат.

„У ранијем периоду је било да дође код запослених неких два до 2,5 одсто, што није огроман број у односу на свеопшту ситуацију коју смо имали“, навео је министар.

ТопПрес/ Извор: Танјуг