Крајем недеље почињу хладноћа, мраз и снег

Крајем недеље почињу хладноћа, мраз и снег

До краја недеље у Србији ће време бити знатно хладније, а како су рекли метеоролози, данас је последњи сунчан и топао дан у новембру.

Од јучерашњих и данашњих 15 до 20 степени у Србији, већ сутра у Србији се очекује променљиво облачно и хладније време у односу на претходне дане, уз умерен до појачан северозападни ветар.

Метеоролог сајта „Weather2umbrella“ Ђорђе Ђурић каже за „Блиц“ да у понедељак са југа стиже наоблачење које ће донети кишу и снег.

„Тог дана ће бити доста хладно. Дневна температура биће од 4 до 8 степени. Сигурно је да ће у понедељак бити падавина на југу и истоку Србије. Увече је могућ слаб снег. Након тога, следећа декада новембра биће доста хладна, односно знатно хладнија од досадашњег дела новембра. Имаћемо зимске температуре. Оне ће се кретати тек који степен изнад 0 и то после 20. новембра“, рекао је Ђурић.

Говорећи о наредним данима, Ђурић наводи да нас већ сутра очекује променљиво облачно време и хладније у односу на претходне дане, уз умерен до појачан северозападни ветар.

Према садашњим прогнозама, од понедељка ће слабог снега бити углавном у планинским пределима, мада ће постојати услови да он понегде падне и у нижим крајевима.

„Биће веома хладно, јер ће Србија током треће декаде новембра бити под утицајем ледене ваздушне масе из Сибира. Од 20. новембра ујутру ће бити мразева, а максималне температуре биће, током појединих дана, око 5 степени, а понегде који степен изнад 0. Истовремено, изнад северних и северозападних предела Европе и Скандинавије налазиће се снажан антициклон, који ће омогућити продор леденог ваздуха из Сибира, са североистока према југу и преко нашег подручја“, рекао је Ђурић.

Према његовим речима Средоземно море ће „одреаговати циклоном“ и донеће Медитерану обилније падавине.

Како каже, у нешто блажем облику оне ће захватити углавном јужне и централне пределе наше земље.

ТопПрес/ Извор: Танјуг