Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина традиционално обележавају Божићне празнике у свом дому, Краљевском двору на Дедињу. Ове године, заједно са Њиховим Краљевским Височанствима је и госпођа Бети Румелиотис, сестра Њ.К.В. Принцезе Катарине.

На јутро Бадњег дана, поштујући вековну традицију српског народа, Њ.К.В. Престолонаследник Александар одсекао је бадњак и донео га испред Краљевског двора, саопштено је из службе за односе са јавношћу.

Бадње вече обележено је још једном лепом српском традицијом, паљењем бадњака испред Краљевског двора, које је благословио отац Михаило Рапајић. Присутни су били и чланови Крунског савета, Фондације Престолонаследника Александра за културу и образовање, Краљевског медицинског одбора, чланови Удружења Краљевина Србија, које је под Престолонаследниковим покровитељством, као и многи други пријатељи Краљевске породице. Након паљења бадњака уследио је традиционални пријем за све присутне у Краљевском двору.

Престолонаследник Александар је поновио жељу да грађани Србије и Републике Српске и сви људи широм света који сутра славе Божић, проводе што више времена са својим породицама, као и добро здравље, много љубави и благостања.

Краљевска породица још једном честита Божић и срећне празнике свим грађанима Србије и Републике Српске традиционалним божићним поздравом „Христос се роди!

ТопПрес