Чачак / Ужице / Пожега – И док се на територији Русије мобилишу цивили и читав свет страхује, мештани српског села Кремна на обронцима Таре мирно спавају. На чувеној планини пророка кажу да ратне зиме неће бити, јер су Тарабићи у својим књигама давно предсказали исход ове светске кризе.

 

– Код нас, у Србији, ратова неће бити, постоји могућност да ратују друге земље преко нас. Тарабићи су рекли да ће бити пламена у Украјини ја до тада нисам ни знао да она постоји, па се у књизи наставља да ће се ватра проширити на више делова,а као што видимо дошло је то време где ће народ бити незадовољан изаћиће на улице и завладаће болештина, а то је куга. Нема ту много приче, записано је пре више од 200 година да Русија постаје највећа светска сила – казао је Обрад Мирковић из Кремана, села пророка.

Ипак њихово мишљење не деле грађани Пожеге и Чачка, који и те како страхују од развоја ратне ситуације у Русији и Украјини. Највише се плаше атомског удара.

Мислио сам да ова криза неће трајати дуго, сада се већ плашим да не буде још горе. Ако активирају и баце атомску бомбу бићемо сви сравњени са земљом. Бојимо се могућег смака света, чим прете најјачим оружјем. Ово је пропаст. Ако Русија не обустави војне операције над Украјином, одосмо у пропаст и ми и цео свет. Нато подржава оне који су криви, мислим на Украјинце – казао је за РИНУ, Слободан Василијевић из села Љубић код Чачка. Слично мишљење деле грађани Пожеге, нарочито старији који су ратно стање већ прошли.

„На својој кожи смо већ добро осетили како изгледа кад страхујете за свој и животе својих најмилијих. Да ли ће бити мобилисани и послати у рат. Било не поновило се. Сваки дан слушамо вести и све се надамо да ће се коначно људи уразумити и престати са овим крвопролићем и страдањем“, кажу у Пожеги.

ТопПрес/ РИНА