Компанија Фиат Крајслер аутомобили ( FCA ) покренула је данас кампању “ Fiat Restart „, па ће током наредних месец дана грађанима Србије омогућити економске погодности за рециклирање аутомобила и замена „старо за ново“ Фиат возило.

„Сви који су заинтересовани за куповину новог возила могу свој стари да довезу у наше продајно сервисне објекте, где могу или да добију процену аутомобила па да им то уђе као основа за куповину новог, односно могу да рециклирају свој стари аутомобили ако желе. У сваком случају добиће бонус од FCA у износу од 2,2 хиљаде евра за куповину новог аутомобила Fiat 500 L са крос или спортском опремом“, рекао је за Танјуг комерцијални директор FCA Игор Шево.

Како је објаснио, акција је подршка продаји али и зеленијој и чистијој околини свуда око нас.

„Као FCA група препознати смо у Србији да смо се увек бавили рециклажом, и до сада смо рециклирали око 14.000 старих возила и продали нових Фиата од 2010. године“, рекао је он.

У осам месеци ове године тржиште путничких ниже је за 26 процената, док је код лаких комерцијалних возила пад од 35 посто, кажу у FCA .

„Fiat restart“ акција подршке тржишту које се последњих месеци показује нешто боље резултате.

„На тржишту је евидентно да су последња три месеца – месеци опоравка, продаја је на -7 посто у односу на исти месец прошле године. Сваког следећег месеца надамо се да ће размак између прошле и ове године бити све нижи и да ћемо моћи да уђемо у неке стабилније воде што се тиче планирања“, казао је он.

Центар за рециклажу из Железника у сарадњи са FCA групом до сада је у Србији рециклирао 14.000 аутомобила, а Слободанка Стаменић из те фирме каже да рециклажна индустрија подржава акцију Фиат рестарт кампању.

„Кроз замене старо за ново уз рециклажу старог возила долази се до сировине за рециклажну индустрију, а возила која су опасан отпад не завршавају у нелегалним токовима и у ауто деловима“, рекла је она.

Додала је да овакве акције подижу свест грађана о потреби заштите животне средине и потреби повећања рециклаже опасног отпада.

Наводи да се у рециклажном центру за рециклирано возило добија потврда да је све урађено у складу са законом коју приказују аутодилеру да би остварили мању цену.

У складу са приликама Ковида-19, FCA је уз Fiat restart кампању понудио и услуге санитације старих аутомобила која се у сервисно продајним центрима може обавити по повољним усовима.

FCA је саопштио и да се Fiat restart акција у ових месец дана не ограничава на бренд Фиат већ важи и за аутомобил као што су Фиат професионал, Џип и Алфа Ромео моделе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг