Кризни штаб заседа у среду

Кризни штаб заседа у среду

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, биће одржана у среду, 24. фебруара, потврђено је Танјугу у влади.

Седница ће бити одржана у 8 сати ујутру.

Претходних дана поједини чланови Кризног штаба упозоравали су да би могло да дође до пооштравања мера, уколико епидемиолошка ситуација настави да се погоршава.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је раније данас да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна и да се „укупна ситуација погоршава“.

„Ми из медицинског дела Кризног штаба не можемо да гледамо како нам се пуне болнице и то сад знатно брже. То се на крају завршава врло тешким, па нажалост и смртним случајевима. У овој ситуацији када су нам лекари исцрпљени, када је заиста ‘дотерало до дувара’, ми морамо то да успоримо, а онда и зауставимо, паралелно са вакцинацијом“, рекао је Кон.

Данас је поново забележен раст броја новозаражених, од готово 3.000 – 2.956, од којих скоро 1.000 у Београду. На болничком лечењу је 3.641 особа, од којих 153 на респираторима.

Пре неколико дана, директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић упозорио је да би, ако се ситуација погорша могло да дође до пооштравања мера, које би се пре свега односило на скраћивање радног времена угоститељских објеката и допунско смањивање попуњености капацитета туристичких објеката.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI