Кркобабић: Још 65 кућа на селу добило нове станаре

Кркобабић: Још 65 кућа на селу добило нове станаре

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је данас да је још 65 кућа на селу добило станаре, а прва за коју су у овом циклусу додељена средства се налази у селу Жељуша, у Димитровграду, саопштило је ресорно министарство.

Он је након прве седнице комисије за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом у овој години рекао да су нови станари још млађи него прошлогодишњи и у просеку имају 29,6 година.

Комисија је куће доделила за осам младих пољопривредника, 12 самохраних родитеља и 45 породица.

Најјефтинија додељена некретнина кошта 588.168 динара и налази се у селу Бачко Градиште у општини Бечеј а максималан износ од 1,2 милиона динара достигло је више кућа у Апатину, Бачу и Бачкој Паланци.

Као и прошле године, овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраним родитељима, пољопривредницима до 45 година.

За ове намене у републичком буџету је издвојено 500 милиона динара, а максимални дозвољени износ по једној кући је 1,2 милиона динара.

Председник комисије за оцену и контролу реализације пројекта је ректор Београдског универзитета Владан Ђокић, а заменик председника комисије агроекономиста Милан Простран.

ТопПрес/ Извор: Танјуг