tanjug_sava radovanovictanjug_sava radovanovic

Министар без портфеља задужен за регионални развој Милан Кркобабић састао се са представницима Асоцијације пољопривредника и поручио им да ће Влада Србије кроз програм задругарства учинити све да оснаже мале пољопривреднике, саопштено је из кабинета министра.

„Задруге као организациони облик пословања једине пружају перспективу малом произвођачу. Учинићемо све да оснажимо мале“, рекао је Кркобабић.

На састанку су, како се наводи, активно разматране могућности и стратегије за унапређење регионалног руралног развоја кроз оживљавање и ширење задругарства, а у циљу опстанка српског села.

Председник Управног одбора Мирослав Киш изразио је задовољство што је министар у Асоцијацији пољопривредника препознао поузданог и искреног партнера који ће ставити произвођача појединца у жижу интересовања, а то је, како је рекао, и смисао задругарства.

Састанку је присуствовао и председник Академијског одбора за село САНУ Драган Шкорић који је похвалио иницијативу свих који стреме да ураде нешто корисно за своју породицу, друштво и државу као целину.

Он је саветовао даље гранско повезивање малих произвођача, заштиту брендова производа са одређених подручја, а потом и тражење тржишта за те производе, наводи се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг