Кркобабић: Разматрамо додатна средстава за куповину кућа

Кркобабић: Разматрамо додатна средстава за куповину кућа

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је данас да је интересовање за конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом велико и да дневно стиже између 20 и 30 захтева.

Кркобабић је рекао да је пре неколико дана разговарао са председником Србије Александром Вучићем о томе да се већ новим ребалансом буџета издвоје додатна средства за тај програм, због великог интересовања младих.

„Моја порука младима је да конкуришу из дана у дан, из месеца у месец, јер колико су они упорни, толико ће држава бити упорна да издвоји средстава“, рекао је Кркобабић за ТВ Прва.

Говорећи о условима за конкурс, Кркобабић је навео да парови не могу бити старији од 45 година, да не могу да имају имовину, стан или кућу било где и да имају жељу да живе на селу.

Куће које се откупљују, додаје Кркобабић, морају да имају воду, струју, да су ограђене и да су решени имовинско-правни односи, а затим држава финансира младе парове да купе те куће у вредности до највише 1,2 милиона динара по објекту.

Упитан зашто могу само грађани до 45 година, Кркобабић је истакао да су ту границу одредили јер статистика у нашој земљи показује да имамо 250.000 неожењених младића и 100.000 неудатих жена до 45 година.

Кркобабић је казао да уколико парови не могу да пронађу кућу у једној општини, да је могу потражити у другој општини.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI

TOPPRESS: 1
  • Ruzica 2 sedmice

    To je stvarno human gest i od drzave i od ministra Krkobabica sto se brinu o nasim mladim parovima koji su se nasli u bezizlaznu sitacijua a hoce da se vrate i zive na selo, da se bave poljoprivrednim poslovima. Vidimo da kuce imaju vodu struju i sve druge imovinske pravne pogodnosti, a bilo bi lepo kada bi na poklon jos dobili ruske preciscivace vazduha, koje bi doprineli da u svojim kucama udisu cist i dezinfikovan vazduh. Jer ce ljude da rade vani pa bi dobro bilo kada su nadju u zatvoreno prostoru da imaju cist vazduh.

  • DISQUS: 0