Гостујући у култној емисији за пољопривреду “Бразде”, министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије Милан Кркобабић најавио је нови програм тог министарства. Реч је о конкурсу за покретање привредних активности на селима.

“Припрема тог програма је у завршној фази и могу ексклузивно за РТВ да кажем да ће он ускоро стартовати. Сви заинтересовани моћи ће да аплицирају за бесповратна средства у износу од десет хиљада евра за покретање различитих предузетничких делатности које су селима неопходне. Они који желе да конкуришу моћи ће у складу са својим знањем и вештинама, да се определе за неку од делатности, а поред послова везаних за пољопривреду, ту су и различити стари и нови занати као и етно-туризам”.

Када је реч о социјално гарантованој пензији као посебном институту социјалне политике чији је иницијатор управо министар Кркобабић, може се рећи да је она све извеснија.

“То је нешто на шта људи могу да рачунају у наредном периоду. Све је то у складу са новом расподелом народних пара, за шта се програмски залаже и Партија уједњених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије” истако је Кркобабић и нагласио да ће Мининистарство за бригу о селу у наредном периоду започети прикупљање података о потенцијалним корисницима социјалне гарантоване пензије, односно народне надокнаде, што ће бити полазиште за дефинисање одговарајућих законских решења.

ТопПрес/ Извор: РТВ (Мирела Митрић)