Топола – Ране сорте кромпира полако се пласирају на тржиште. Иако је иза нас сушно пролеће и лето ово поврће је родило солидно а плодови су достигли и по један килограм.

„Прошле и ове године смо засејали кромпир, на површини од око 20 ари, сорте аризона и ривијера. Нисмо хтели већу површину јер смо стрепели како ће родити и каква ће цена бити. Међутим, кромпир се обзиром на сушу изборио добро, задовољни смо приносом а и ценом која је 30 динара за килограм. То је за кромпир солидна цена имамо обезбеђено и тржиште, тако да ћемо можда следеће године засејати и већу површину“, каже за ТопПрес Слађан Ђорђевић из Горње Трнаве.

Слађан Ђорђевић, фото: ТопПрес

Солидан принос кромпира на овом имању прати и добра крупноћа плодова. Тако ће купци који буду конзумирали кромпир из Горње Трнаве за килограм овог поврћа можда добити само један кромпир.

„Изашла је добра крупноћа,  три кромпира су измерила два килограма и 200 грама. Има и крупнијих и ситнијих, народ и воли када купује да има и једних и других. Поједине кртоле су преко 700 грама, има и већих, тако да када ми траже килограм кромпира може да се деси да то буде један плод али богами имаће за ручак“, са осмехом нам прича овај домаћин.

Три плода тешка преко два килограма, фото: ТопПрес

Иначе, наш саговорник се бави воћарском производњом, али како каже, можда у будућности и повртарске биљке заузму део парцела на њиховом имању.

ТопПрес

Фото: ТопПрес