tanjug-zoran-zestictanjug-zoran-zestic

Д. М. (58) из Међулужја код Младеновца ухапшен је пошто је после свађе око шаха фигурицом избио око другу И. М (38), незванично сазнаје „Блиц“.

Овај несвакидашњи инцидент одиграо се у четвртак око 11 сати у шаховском клубу у Улици Краља Петра у Младеновцу, када се се два мушкарца сукобила током шаховске партије.

До крвавог обрачуна је, наводно, дошло када је Д. М. повукао већ одигран потез. Како су испричали очевици, после краће свађе и увреда, И. М. је ошамарио Д. М, а онда је он зграбио фигурицу и јако га ударио њоме у око.

Шокирани очевици испричали су да је крв облила лице И. М. и да су одмах позвали полицију и Хитну помоћ. Лекари, како се може чути у Младеновцу, повређеном мушкарцу нису успели да спасу око.

Младеновчани причају и да су ова два мушкарца често играла шах један против другог, али и да су у тренутку спорне партије били припити, што је највероватније и последица сукоба.

Како незванично сазнајемо, починилац је одмах приведен, када му је одређено задржавање до 48 сати, након чега му је на захтев тужиоца, одређен притвор до 30 дана и терети се за наношење тешких повреда.

ТопПрес/ Извор: Блиц, М.З.Б