Горњи Милановац – Радош Бајић, прослављени српски редитељ и један од најпопуларнијих глумаца на српској позорници биће домаћин овогодишњег 5. Сабора виолиниста Србије, који ће се одржати од 18. до 20. августа у Прањанима.

„Веома радо ћу присуствовати тој манифестацији народног стваралаштва, пре свега јер је народ тог краја заслужило сваку подршу и неће ми бити нимало тешко да одвојим време и проведем те саборске дане са  саборашима”, казао је Бајић за Глас западне Србије.

Иначе, Радош Бајић крајем прошле године завршио је снимање свог филма „Хероји Халијарда” чија се премијера очекује у октобру ове године.
Овај филм је велико остварење српске кинематографије сниман управо у сувоборском селу Прањани. Подсетимо, Операцију Халијард, односно Операцију Ваздушни мост, извела је авијације САД у сарадњи са Југословенском војском у Отаџбини генерала Драгољуба Михаиловића. На тај начин је спасено 47 савезничких пилота, које су Немци оборили изнад Југославије. Највећи број пилота евакуисан је са импровизованог аеродрома у селу Прањани 1944. године ода

ТопПрес/ ГЗС