Чачак – Град Чачак донео је одлуку у исплаћивању посебног месечног додатка за мајке које у једном порођају добију троје или више деце. Ту одлуку најавио је и градоначелник Милун Тодоровић.

„Додатак ће се исплаћивати 12 месеци и биће у висини једне просечне бруто плате на нивоу Републике Србије. Та сума износи око 108.000 динара на месечном нивоу. Град Чачак увек је бринио о мајкама и деци и та пракса биће настављена и у наредном периоду”, потврдио је за РИНУ Тодоровић.

Овај додатак биће исплаћен први пут у граду на Морави. Након више од 10 година у Чачку су рођене тројке на Богојављење.

Иначе, Град Чачак годинама уназад издваја средства из буџета за родитеље који намеравају да уђу у процес вантелесне оплодње и на тај начин добију потомство. У плану је и изградња Хируршке болнице у оквиру које ће се налазити и Центар за вантелесну оплодњу који ће бити издвојени део одељења гинекологије са породилиштем.

„Мислим да ће Центар за вантелесну оплодну умногоме допринети да се побољша наталитет и да наши суграђани, као и људи из околине који су морали да иду даље како би решили тај свој проблем, сада моћи да га реше у чачанској болници”, изјавио је директор болнице примаријус др Дејан Дабић.

 

ТопПрес/ РИНА, ГЗС