foto pixabayfoto pixabay

Председница Владе Ана Брнабић оценила је данас позитивним Закон о финансијској подршци породици са децом, који ће, објаснила је, донети новину да ће се повраћај ПДВ – а на беби опрему од првог јула враћати свим породицама, чиме ће и родитељски додатак бити увећан.

Како је навела, тако ће се олаксати родитељима, који више неће морати да скупљају рачуне, и укинути тошак ресурса Пореске управе на обрачун тих рачуна.

Брнабић је истакла и да ће се сада родитељски додатак добијати одмах у породилишту, што је, подсећа, остварено у оквиру прве фазе пројекта „Бебо добродошла на свет“.

– Пре него што беба дође кући, родитељи ће добијати извод из матичне књиге, пребивалиште и картицу осигурања. У то је сада укључен и родитељски додатак, тако да родитељи више неће морати да обилазе шалтере – рекла је премијерка на Тв Пинк.

Додала је да ће од првог септембра тај систем бити усвојен у целој земљи, и подсетила да је Савет за популациону политику усвојио Стратегију за подстицање рађања, чиме ће родитељима додатно бити олакшано.

Брнабић се осврнула и на увођење дигиталних, интерактивних уџбеника, који ће бити уведени у оквиру Нацрта закона о уџбеницима, а чије ће разматрање на седници Владе бити ове недеље и истакла:

– Дигитални уџбеници ће Србији омогућити да постане лидер у Европи – истакла је премијерка.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Танјуг