Летњих 30 степени већ у понедељак, а онда нагло захлађење: Метеоролог прогнозира какво нас лето очекује

Летњих 30 степени већ у понедељак, а онда нагло захлађење: Метеоролог прогнозира какво нас лето очекује

Хладњикавом времену са повременом кишом, са којим се ових дана суочавамо, ближи се крај, с обзиром на то да нам предстоји топлији део пролећа, и врело и сушно лето, са тропским ноћима, најавио је метеоролог компаније „Ведер ту амбрела“ Ђорђе Ђурић. Он је навео да ћемо се са првим високим температурама сусрести већ у понедељак, оне ће на 2 дана бити прекинуте, а затим нам следи дужи период лепог времена.

Ђурић свакодневно своје пријатеље и пратиоце на Фејсбук профилу обавештава у времену, то је урадио и синоћ:

– Пред нама сушан и топлији део пролећа и врело и сушно лето. Лето пред нама биће сушно и врело, уз честе топлотне таласе, а у градовима уз тропске ноћи. Прве температуре од преко 30 степени, очекују се већ у понедељак, али само на један дан, јер се у уторак и среду очекује једно мање и пролазно захлађење, погоршање времена, слично јучерашњем, уз пад температура за 10 степени – написао је Ђурић.

Затим следи временски преокрет, онај лепши.

– Потом следи пораст температура и стабилизација времена, и пред нама ће уследити један стабилан, сув и топао период, уз летње температуре – каже Ђурић.

Што се тиче временске прогнозе за данас, на северу Србије данас ће бити претежно сунчано, у осталим крајевима променљиво облачно, а максимална дневна температура кретаће се у интервалу од 15 до 19 степени.

Дуваће умерен, повремено и јак, северозападни ветар, који ће увече слабити.

И у Београду ће бити претежно сунчано, са највишом дневном температуром око 18 степени.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс, Новости

KOMENTARI