Љубитељи „Ладе Ниве“ у акцији за малог Гаврила: У току пријаве за групну вожњу на Руднику и Космају

Љубитељи „Ладе Ниве“ у акцији за малог Гаврила: У току пријаве за групну вожњу на Руднику и Космају

Топола, Крагујевац – Дечак Гаврило Ђурђевић из Крагујевца са непуних шест месеци живота бори се са тешком болешћу – спиналном мишићном атрофијом тип 1.  Прва три месеца се лепо развијао и напредовао и нико није могао да наслути да ће се баш код Гаврила појавити овако опасна болест.

За његово лечење које ће бити у иностранству већ месецима се прикупља новац, бројни хумани људи одазвали су се акцији а Гаврило је засигурно ујединио целу Шумадију. У Тополи се постављају билборди са информацијама на који начин се може уплатити новац за Гаврилово лечење, као и кутије за добровољни прилог. Нова хуманитарна акција која се ових дана увелико организује је и „Лада Нива“ излет а сав прикупљен новац биће уплаћен за Гаврилово лечење.

„Одлучио сам да на овај начин окупим људе, како би сакупили извесну суму новца јер Гаврилу сваки динар значи. Његова болест много брзо напредује, само уједињени можемо да му помогнемо да добије најтежу животну битку. Наиме, 11. априла биће скуп свих љубитеља „Ладе Ниве“ на ДМБ пумпи у Тополи у седам часова, одатле идемо у обилазак планине Рудник и Космаја. Сваки учесник ове туре, донираће добровољно колико може новца за Гаврила“, рекао је за ТопПрес Милован Јевђић из Тополе, организатор ове хумане акције.

Јевђић наглашава да је за ову туру већ пријављено 17 учесника, љубитеља Ладе Ниве а да је позив отворен све до дана одржавања хумане излет туре. Учесници се могу пријавити путем овог линка, а све додатне информације се могу добити на број: 062/97-04-154.

Подсећамо, болест од које болује мали Гаврило је изузетно тешка и прогресивна. Последица је мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање.

ТопПрес

KOMENTARI