Топола – Председник општине Топола Игор Петровић са својим сарадницима обишао је јутрос још три школе са територије ове општине како би првацима поделио ранчеве и свим основцима пожелео срећну и успешну нову школску годину. Он је посетио и основну школу у Крћевцу, која је издвојено одељење ОШ „Карађорђе“ како би се уверио да су сви радови који су се на овој школи изводили за време летњег распуста успешно и завршили.

Нови прозори постављени на школи, фото: ТопПрес

„После неколико деценија успели смо да заменимо комплетну столарију на овој школи, та  инвестиција је око 900.000 динара. Извођач радова је ‘Милић пвц’ из Аранђеловца и у једном дану су успели преко 100 стакала да уграде. Последњих месеци општина је издвојила око три милиона динара за разне инвестиције а тиче се одржавања школа. У издвојеном одељењу у Шумама смо санирали кровни покривач и две учионице, у Јунковцу је замењена столарија и школске клупе као и у Наталинцима. У Шаторњи је замењен котао, 500.000 динара смо одвојили за ранчеве које смо поделили првацима. Сви основци и средњошколци имају бесплатан превоз, то је 12 милиона на годишњем нивоу“, изјавио је за ТопПрес Игор Петровић, председник општине Топола.

Игор Петровић, председник општине Топола, фото: ТопПрес

Како је најавио са инвестирањем у школство се неће стати, и у наредном периоду очекује се још низ инвестиција а једна од њих је и прелазак на гас у ОШ „Карађорђе“. Он је такође истакао да се за предшколце из локалног буџета издваја 12 одсто што је како каже прва ставка, након које следе инвестиције у путну инфраструктуру.

Две учитељице које су запослене у школи у Крћевцу не крију задовољство што ће ову школску годину заједно са својим ученицима провести у топлим учионицама.

„Имамо три разреда, на жалост немамо никога у четвртом, ове године је кренуло пет првака. Дугујемо велику захвалност локалној самоуправи почео нам је први септембар у срећи. Биће нам топлије, лепше, деца су пресрећна као и ми.  Столарија је била стара, стављена када је и зидана школа осамдесетих година, тако да смо се баш мучили сада ће свима бити лакше“, каже Тања Тубић, учитељица.

Тања Тубић, учитељица, фото: ТопПрес

Ова стара школа засијала је новим сјајем а на ученицима је да у топлијим и лепшим учионицама ређају само петице.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес