Горњи Милановац – Више од пола године Милољуб Браловић из горњомилановачког села Прањањи има ноћне море које су му задали преваранти. Наиме, они су на његово име аплицирали за 300 метара пластеника и од државе узели око три ипо милиона динара. Све је сазнао када се на његовом кућном прагу појавио инспектор, али тада је већ било касно.

– Ја сам помислио да је то због 15 оматичених крава па сам претпоставио да су дошли у контролу. Када сам их питао о чему се ради, одговорили су ми да сам ја поднео захтев за пет пластеника у дужини од по 30 метара и ширине девет. Био сам сав у чуду јер никакав захтев подносио нисам. Када смо сели за сто и почели да сагледавамо папире прво сам увидео да није мој потпис, затим смо утврдили да ја нисам чак ни у општину долазио како би узимао потврде које су неопхоне за слање захтева. Ја последњих годину ипо дана нисам ни ишао до Горњег Милановца, а камоли вадио папире, јер је то било за време короне, када је нама старијима било ускраћен излазак. Чак нисам ишао у варошицу да лекове подижем већ сам слао децу – кажа Милољуб за агенцију РИНА.

Tу се његова агонија није завршила. Детаљним увидом у документацију стајало је да је овај пољопривредних на рачун фирме која производи пластенике, уплатио више од три милиона динара.

– Ја никада у животу нисам имао толико новца на рачуну, од како сам га отворио. Извадио сам листинг као доказ, где стоји да у том месецу на мом рачуну не само да није било толико новца, већ да ништа нити је уплаћивано нити плаћано. – додао је он.

Међутим, овог горњомилановчанина стигла је и још једна мука. Скинут је са листе активних сточара и данас трпи огромну штету, јер су му укинуте све субвенције. Његовој седмочланој породици везане су руке и прети им банкрот.

– Ако не успемо да нађемо решење да нам неко помогне, све што смо стварали морамо да забаталимо, распродамо, а деца да возе камионе када је то сада дефицитарно занимање – закључио је Браловић.

Ову честиту породицу, најпре су преварили лопови, а данас имају још један велики проблем са којим се тешко носе и једино им држава може помоћи.

ТопПрес/ РИНА