Крагујевачка полиција у координацији са Управом криминалистичке полиције, ухапсила је на територији Крагујевца и Аранђеловца 40 особа, за које се сумња да су припадници организованих криминалних група и кланова.

Како преноси РТС, хапшења су уследила након вишемесечног праћења и оперативног рада, а полиција је извршила двадесетак претреса, упада у станове и штек станове криминалаца, код којих је пронашла велике количине наркотика, ватрено оружје, муницију, панцире.

Ухапшени се сумњиче за трговину наркотицима и оружјем, изнуде, преваре.

Како се наводи, током акције је расветљено убиство мушкарца у селу Гунцати код Кнића, које се догодило пре неколико дана, и силовање женске особе, такође у тој општини.

Од 40 ухапшених, 30 је већ процесуирано у надлежним тужилаштвима, а јавни сервис наводи да се ради о три криминалне групе.

Прва организована криминална група се сумњичи за неовлашћено држање и продају оружја, као и преваре.

Вођа друге криминалне групе, такође из Крагујевца, осумњичен је за продају опојних дрога.

Код њих је пронађено оружје, које им је, како се претпоставља, служило за застрашивање.

Треће велико хапшење обављено је на територији Аранђеловца, где су слободе су лишени највећи дилери дроге у тој општини.

Наводи се да је крагујевачка полиција дуго припремала акције, а хапшења су уследила након прибављања чврстих доказа против осумњичених лица.

ТопПрес/ Извор: Танјуг