Топола – Брачни пар Лукић из тополског села Овсиште после дуго година рада у иностранству одлучили су да се врате у своје родно село и да инвестирају у сеоски туризам. Ова инвестиција после само неколико година се испоставила као пун погодак јер је ово домаћинство успело да привуче велики број гостију не само из наше државе већ и из иностранства.

Фото: ТопПрес

„Када смо решили да се вратимо имали смо довољно снаге и воље да се упустимо у овај посао. Пре шест година  регистровали смо наше домаћинство, преуредили смо кућу која је прављена 1964. године и која нам је служила као магацински простор. Преуредили смо је тако да сада имамо кућу за издавање са шест лежаја и купатилом. Кућа је мало склонита  од главног пута, нема неког саобраћаја и самим тим је мирно и безбедно како за одрасле тако и за малу децу. Постоје и базени који се налазе на десет минута хода  од нас тако да гости овде имају бројне погодности“, каже за ТопПрес Миљојка Лукић, власница  сеоског туристичког домаћинства „Мока“.

Миљојка Лукић, Фото: ТопПрес

Ова вредна домаћица с’ поносом истиче да својим гостима по договору припрема храну и то не било коју, већ ону праву домаћу која је како каже одушевила сваког госта.

„Није све само у заради, ми се дружимо са народом, стичемо нова познанства, размењујемо мишљења. Гостима сама спремам домаћи хлеб и погаче, имамо наше брашно које мељемо на поточари, правимо проју. Имамо наш пластеник,  гајимо органско поврће парадајз, краставац, паприку, ту је месо од наших домаћих животиња, гајимо свиње, живину. Наши гости имају леп избор, храну им припремам по договору и веома су задовољни, до сада нисам имала никакву замерку, враћају нам се,препоручују нас и са храном су презадовољни“, истиче Миљојка.

Фото: ТопПрес

Према речима наше саговорнице живот жене на селу је увек тежак, али уз добру организацију и са пуно љубави све се може стићи. Такође наглашава да им подршка локалне самоуправе доста значи и да су присутни на свим манифестацијама које се одржавају у Тополи и ближој околини.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес