Магла смањује видљивост у вожњи

Магла смањује видљивост у вожњи

Видљивост је овог јутра боља у односу на претходни дан, магла је присутна, али највише на путевима поред река, у котлинама као и преко превоја, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Према информацијама Путева Србије, због појаве магле смањена је видљивост на територији Војводине, на 100 до 200 метара на следећим путним правцима: на ауто-путу Е-75, гранични прелаз Хоргош – петља Сириг, на ауто-путу Е-75, на деоници петља Сириг – Нови Сад – петља Бешка и Бешка – Нови Бановци, до 200 метара; на ауто-путу Е-70, на деоници Добановци – Рума, до 150 метара; на ауто-путу Е-70, Кузмин – Сремска Митровица, до 100 метара.

АМСС наводи да ће слаба киша а могућа и суснежица на југу и југоистоку током дана доносити дужи зауставни пут возила.

Због снега који се прогнозира, у вишим планинским пределима обавезна је употреба зимске опреме, али и у нижим пределима јер је присутна и опасност од поледице.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 5:15 часова, теретна возила задржавају се четири сата на излазу из Србије на граничном прелазу Хоргош и 60 минута на Келебији, на излазу.

На петљи Зедник-Чантавир обустава саобраћаја због радова

Због радова од понедељка, 28. новембра до суботе, 3. децембра, биће обустављен саобраћај код петље Жедник – Чантавир, у периоду од седам до 16 часова, саопштили су ЈП Путеви Србије.

Биће онемогућено укључење на ауто-пут са петље Жедник, из правца Чантавира према Суботици и према Новом Саду, као и искључење са ауто-пута из правца Новог Сада и Суботице према Чантавиру.

Такође, биће онемогућен саобраћај у оба смера на деоници Стари Жедник – Чантавир. Алтернативни путни правац је Суботица – Чантавир – Торњош, најавили су Путеви.

Сутра ће од 7 до 16 часова на ауто-путу Е-75, у зони петље Суботица Исток, смер ка ГП Хоргош, бити измењен режим саобраћаја због радова који ће се изводити у возној и зауставној траци, а саобраћај ће бити преусмерен у претицајну саобраћајну траку

Неће бити могуће искључење са ауто-пута из правца Новог Сада на петљи Суботица Исток. Алтернативни правац је петља Суботица Југ и петља Суботица Север.

ТопПрес/ Извор: Танјуг