Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да ће до краја ове седмице бити завршена исплата државне помоћи средњошколцима.

„Реч је о око 235.000 ученика, а њима ће бити исплаћено по 10.000 динара“, рекао је Мали гостујући на ТВ Пинк.

Подсетио је да је недавно људима који примају социјалну помоћ исплаћено по 10.000 динара, а пензионерима по 20.000 динара.

Мали је навео да су јавне финансије стабилне и да на државном рачуну тренутно има скоро пет милијарди евра.

Србија испунила све препоруке у борби против финансијског криминала

Према извештају Комитета Савета Европе о борби против финансијског криминала и прања новца, који смо добили у уторак, Србија је испунила свих 40 препорука, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

„Бољи смо од свих земаља у региону и од земаља Европске уније које се граниче са нама. Хрватска и Бугарска су на сивој листи, видећемо како ће проћи Црна Гора. Албанија је тек сада испунила нека очекивања, а Србија је испунила свих 40 препорука“, рекао је Мали за ТВ Пинк.

Оценио је да је то за грађане Србије веома важно и да показује да нам је систем транспарентан када је реч о борби против корупције и финансијског криминала.

„То је огроман успех за све нас, јер значи да смо атрактивнији и сигурнији за инвестиције, а то значи нова радна места, нове инвестиције и бољу будућност“, закључио је Мали.

ТопПрес/ Извор: Танјуг