Мали Гаврило се бори са опаком болешћу и потребно је да се сакупи 2,5 милиона евра да би примио другу терапију у иностранству

Мали Гаврило се бори са опаком болешћу и потребно је да се сакупи 2,5 милиона евра да би примио другу терапију у иностранству

Крагујевац – Дечак Гаврило Ђурђевић из Крагујевца нема ни шест месеци, а већ се бори са опаком болешћу – спиналном мишићном атрофијом тип 1.

Прва три месеца се лепо развијао и напредовао. Нико није могао да наслути да ће нешто кренути по злу. Родитељи су приметили да Гаврило престаје да помера руке и ноге и да отежано дише. Одмах су потражили стручну помоћ.

Испоставило се, на жалост да се ради о реткој неуромишићној болести СМА1 (Спинална мишићна атрофија тип1). Реч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која често има смртни исход. Болест је последица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не може да држи главицу, седи и пузи, наведено је на сајту „Буди хуман“. Гаврило је са пет месеци старости примио прву терапију (Спинраза) која је доступна у Србији. На срећу, однедавно постоји одобрена генска терапија (Золгенсма) која је дала шансу оболелима да се изборе са овом опаком болешћу. Гаврило је један од њих.

Терапија постоји али због саме цене, Гаврилови родитељи нису у могућности да је приуште и помогну свом детету, стога се обраћају свим добрим и хуманим људима да помогну да њихово дете оде у иностранство и прими исту.Средства су потребна за генску терапију, за рехабилитацију, окупационе терапије као и за путне трошкове и смештај.

За Гаврилову победу! Будимо хумани!

Помозимо Гаврилу!

Слањем СМС поруке: Упишимо 973 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман973 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000844014-95

Уплатом на девизни рачун: 160600000084402853

ИБАН: РС35160600000084402853

СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: : PayPal

 

ТопПрес/ Извор: Блиц

KOMENTARI