Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће 7. јула бити исплаћен трећи „корона минималац“ и додао да су захваљујући државним мерама подршке очувани погони, фабрике и српска економија.

Мали је за ТВ Прва рекао да ће ове недеље бити одржани онлајн разговори с делегацијом ММФ-а око ревизије споразума и да ће то бити прилика да се погледа стање у буџету.

„Желимо да прво место по стопи раста БДП-а очувамо до краја године, а тема разговора са ММФ-ом биће и програм Србија 2020-25“, рекао је министар.

Они је најавио да ће после радова на Моравском коридору ускоро почети радови на изградњи још неких саобраћајница у Србији и рекао да ће до краја лета бити обављени разговори с партнерима око изградње канализација и водовода широм земље.

Мали је најавио да ће за пар недеља бити нова рунда разговора око београдског метроа с Французима и Кинезима, и објаснио да се пројекат прве линије већ ради као и структура финансирања.

Додао је да се у Београду ради и на фабрици за пречишћавање отпадних вода, и на новом мосту преко Саве, код Београда на води, рекао је Мали за ТВ Прва.

ToпПрес/ Извор: Танјуг