Мали: За два дана почиње пријава за 60 евра помоћи свим пунолетним грађанима Србије

Мали: За два дана почиње пријава за 60 евра помоћи свим пунолетним грађанима Србије

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали подсетио је данас да за два дана, 28. априла, почиње пријава пунолетних грађана за помоћ од 30+30 евра путем портала Управе за трезор, док ће телефонска пријава почети 5. маја и трајаће до 15. маја.

„Процес пријаве биће организован као и прошле године, када је помоћ државе од 100 евра добило око 6,2 милиона грађана Србије. Позивам грађане да и ове године искористе ову помоћ и пријаве се“, рекао је Мали.

За ову врсту помоћи, како је рекао, не треба да се пријављују пензионери, корисници социјалне помоћи, нити лица која су на издржавању затворске казне.

Он је објаснио и да уплата помоћи најстаријима креће одмах након првомајских празника.

„Дакле, 6. маја исплатићемо све пензионере у једном дану. Пензионера има више од 1,7 милиона и њима ће прво бити уплаћена помоћ. Корисници социјалне помоћи и они који су на издржавању затворских казни, добиће помоћ 7. маја, а три дана касније, 10. маја биће уплаћено и других 50 одсто минималне зараде, што је део трећег пакета помоћи“, рекао је он.

Он је нагласио да ће исплата помоћи за остале грађане почети 12. маја и да очекује да ће тај процес бити завршен у року од осам дана, до 20. маја.

Напоменуо је и да у трећој и четвртој недељи маја грађани на Косову и Метохији могу очекивати помоћ државе.

„Помоћ од 100 евра ће добити грађани на Косову и Метохији, укључујући и децу, а 200 евра ће бити уплаћено за оне који тамо живе, а незапослени су“, рекао је он.

Министар финансија је објаснио да ће сви незапослени у Србији, који су регистровани у Националној служби за запошљавање добити помоћ од 60 евра, која ће им бити исплаћена у јуну.

Истакао је да ће сутра, 27. априла почети исплата помоћи за градске хотеле, којих се укупно пријавило 294, и да ове недеље почиње уплата 600 евра по аутобусу, за све аутопревознике који су се пријавили.

ТопПрес/ Извор: РТВ

KOMENTARI