Малишане у Јунковцу обрадовали донатори из Београда: Основна школа после 30 година добила нов изглед

Малишане у Јунковцу обрадовали донатори из Београда: Основна школа после 30 година добила нов изглед

Топола – Донацијом DM Drogerie из Београда, школа у Јунковцу, издвојено одељење Основне школе „Милан Благојевић“ из Наталинаца, опремљена је новим школским инвентаром – столицама и клупама, а ученици и деца предшколског узраста ранчевима и школским прибором.

На свечаности која је приређена у школи, донацију су предали представници ове угледне фирме и председник општине  Топола Игор Петровић са сарадницима. Први човек општине истакао је том приликом да ово није једина школа која је добила донацију и да ће се у наредном периоду наставити са радовима и даљим улагањем у школство.

Фото: ТопПрес

„Захваљујем се компанији DM на показаној социјалној одговорности за децу из руралних средина јер њима је ово заиста  потребно. Ми смо пре ове донације успели да реконструишемо комплетну столарију после више десетина година не улагања тако да је овде сада ПВЦ столарија и самим тим су бољи и квалитетнији услови за децу а и уштеда је у грејном материјалу. Ми се нећемо овде зауставити, циљ је да реконструишемо многе школе јер се у неколико њих налазе и предшколске установе. У овом тренутку се сређује  ОШ у Шумама, такође ћемо  реконструисати и  ОШ ‘Карађорђе’ а највероватније ће се отворити и мешовита предшколска  група у Трнави“, изјавио је за ТопПрес председник општине Топола Игор Петровић.

Вредна донација стигла у школу у Јунковцу, фото: ТопПрес

Школа у Јунковцу је издвојено одељење са четири разреда које броји 14 ученика. Предшколски узраст има 12 полазника. Када се узме у обзир да је у школи већ постављена нова ПВЦ столарија, са овом донацијом деца ће свакако добити још пријатније услове за рад и учење.

Радост код најмлађих није могла да се сакрије, фото: ТопПрес

„Видели сте колико су деца срећна и колико су њихова лица озарена, то је најбољи показатељ свега. Већих промена на школи није било, сада су учионице и цео овај простор другачији то ће нам много значити. Захваљујем се донаторима и представницима општине што су нас посетили и што су препознали наше потребе“, рекла је директорка ОШ „Милан Благојевић“ Зорица Срећковић.

Фото: ТопПрес

Иначе, према речима директорке осим кречења и ситнијих санација у овој школи последњих 30 година није било озбиљнијих радова нити инвестиција.

ТопПрес

Ученици од компаније из Београда добили ранчеве са школским прибором, фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Нова ПВЦ столарија урађена у школи, фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI