Малишани из Десимировца организовали Хуманитарни базар за Гаврила, продаја се наставља и данас

Малишани из Десимировца организовали Хуманитарни базар за Гаврила, продаја се наставља и данас

Крагујевац – Хуманитарна акција прикупљања новца за лечење малог Гаврила из Крагујевца се наставља. Овога пута за њега новац сакупљају ученици из Десимировца који су уз помоћ старијих организовали Хуманитарни базар.

“ Учитељице ОШ ‘Сретен Младеновић’ у Десимировцу, у сарадњи са мамама ученика и својим ученицима су организовале Базар за Гаврила, на коме се јуче продавало свашта, ситни колачи, слане ђаконије, играчке које су деца донела, честитке, цртежи, слике.  За сво време продаје на штандовима су биле кутије за добровољни прилог тако да је на овој нашој акцији прикупљено око  64.480 динара“, рекла је за ТопПрес једна од учитељица из Основне школе „Сретен Младеновић“.

На хуманитарном базару за Гаврила се продавали колачи, слане ђаконије и разни други производи, фото: фејсбук

Она наглашава да ће се хуманитарна акција прикупљања новца за Гаврилово излечење наставити и данас у Великом Парку у Крагујевцу, поред већ поменутих производа и ђачких рукотворина на данашњем базару биће изложене и тинктуре и сирупи из манастира Каменац.

Подсећамо, Гаврило Ђурђевић из Крагујевца са непуних шест месеци живота бори се са тешком болешћу – спиналном мишићном атрофијом тип 1. Ова болест је  изузетно тешка и прогресивна. Последица је мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање.

ТопПрес

KOMENTARI