Топола – Поред главног пута, између насељених места око Тополе, често се може видети тезга на којој се продаје воће, поврће и зимница. За овдашње пољопривреднике ово је још једна прилика да продају своје производе и да нешто зараде. Марко Гавриловић из Тополе, одлучио се за овакав вид продаје и како каже, зарада је солидна а муштерија све више.

„Претходних година смо имали тезгу за Опленачку бербу и тада би продавали наше производе. Међутим, како је увек било вишка воћа и поврћа морали смо се снаћи да то и продамо. Део воћа и поврћа је од наших пријатеља којима излазимо у сусрет и помажемо им да дођу до зараде. Највише се у овом периоду купује зимница, ајвар углавном али и остали производи из наше понуде“, рекао је за ТопПрес Марко Гавриловић, власник ове тезге недалеко од центра Тополе.

Тезге поред пута доносе солидну зараду, зимница се ових дана највише купује, фото: ТопПрес

Овај домаћин истиче да се код њега највише купује козји сир који његова мајка припрема на посебан начин.

„Купци су нам највише из Београда, Крагујевца и околних градова и све чешће долазе кући код нас. Козји сир у маслиновом уљу полако постаје наш бренд јер се доста купује и већ размишљамо о проширењу капацитета. Такође, џем од љутих папричица је наш производ са којим смо постали перпознатљиви“, каже Гавриловић.

Према његовим речима, епидемиолошка ситуација у држави смањила је куповну моћ, али је пробудила свест код људи о природним и здравим домаћим производима.

Продаја воћа, поврћа и зимнице поред главног пута, фото: ТопПрес

„Козје млеко и сир су изузетно здрави, ајвар припремљен на смедеревцу, воће и поврће које није препуно хемије можда су спас за све наше болести. Због брзог темпа живота и посла, заборавили смо да нас је природа отхранила и да само природа може да нас излечи“, поручује Марко.

ТопПрес