Председник Александар Вучић најавио је синоћ да ће пензија за март бити исплаћена у целости, уз најављену помоћ од 4.000 динара и истакао да ни плате у јавном сектору, као и минималац, неће бити смањени.

“Мартовску пензију нећемо исплаћивати у два дела, 10. и 25. у месецу, већ одједном. И то 10. априла. У оном ближем датуму, заједно са 4.000 додатне једнократне помоћи”, рекао је Вучић на прес конференцији.

Држава је у могућности то да учини захваљујући добром раду, истакао је председник.

„Немамо проблема са ликвидношћу и овим шаљемо јасну поруку да ћемо озбиљан програм да правимо“, рекао је Вучић.

Он је истакао и да плате неће бити смањиване, јер Србија има новац и нема проблема са ликвидношћу.

Вучић је истакао и да је Србија одлучивати у наредним данима о даљим мерама, да се до сада гледало како да се ублажи трагедија, а да се сада креће у контранапад.

Волео бих да је мање пензионера изашло у недељу

Вучић је рекао да се није надао да ће пензионери старији од 65 година у недељу ујутру у куповину изаћи у мери у којој је то забележено и још једном их упозорио да им сваки излазак на улицу угрожава живот.

“Надао сам се да ће мање пензионера изаћи, зато смо и рекли да ће продавнице бити отворене од четири ујутру. А, само у Београду их је изашло око 45.000-50.000. Волео бих да сам видео мањи број”, рекао је Вучић.

Он је додао да ће одлука о томе да старији могу у набавку недељом од четири до седам ујутру, ако кинески лекари не кажу другачије.

“Али, нека имају у виду да им сваки излазак на улицу угрожава живот”, рекао је Вучић.

ТопПрес/Извор: Танјуг