Мартовска пензија биће исплаћена одједном, 10. априла, уз помоћ од 4.000 динара

Мартовска пензија биће исплаћена одједном, 10. априла, уз помоћ од 4.000 динара

Председник Александар Вучић најавио је синоћ да ће пензија за март бити исплаћена у целости, уз најављену помоћ од 4.000 динара и истакао да ни плате у јавном сектору, као и минималац, неће бити смањени.

“Мартовску пензију нећемо исплаћивати у два дела, 10. и 25. у месецу, већ одједном. И то 10. априла. У оном ближем датуму, заједно са 4.000 додатне једнократне помоћи”, рекао је Вучић на прес конференцији.

Држава је у могућности то да учини захваљујући добром раду, истакао је председник.

„Немамо проблема са ликвидношћу и овим шаљемо јасну поруку да ћемо озбиљан програм да правимо“, рекао је Вучић.

Он је истакао и да плате неће бити смањиване, јер Србија има новац и нема проблема са ликвидношћу.

Вучић је истакао и да је Србија одлучивати у наредним данима о даљим мерама, да се до сада гледало како да се ублажи трагедија, а да се сада креће у контранапад.

Волео бих да је мање пензионера изашло у недељу

Вучић је рекао да се није надао да ће пензионери старији од 65 година у недељу ујутру у куповину изаћи у мери у којој је то забележено и још једном их упозорио да им сваки излазак на улицу угрожава живот.

“Надао сам се да ће мање пензионера изаћи, зато смо и рекли да ће продавнице бити отворене од четири ујутру. А, само у Београду их је изашло око 45.000-50.000. Волео бих да сам видео мањи број”, рекао је Вучић.

Он је додао да ће одлука о томе да старији могу у набавку недељом од четири до седам ујутру, ако кинески лекари не кажу другачије.

“Али, нека имају у виду да им сваки излазак на улицу угрожава живот”, рекао је Вучић.

ТопПрес/Извор: Танјуг

KOMENTARI