ilustracija,Thinkstockilustracija,Thinkstock

Због сумње да су извршили кривична дела обљуба над дететом, недозвољене полне радње, насиље у породици, полно узнемиравање, запуштање и злостављање малолетног лица, у претходних неколико дана у више одвојених акција по Србији ухапшено је 41 лице, а против 55 поднете су кривичне пријаве у редовном поступку. Крагујевачка полиција интервенисала је због претњи смрћу жени и сину, чупања за косу и ударања супруге, а један малолетник кривичну пријаву је „зарадио“ јер је изударао оца.

Крагујевачка полиција слободе је лишила две особе, а толико је лица добило и кривичне пријаве у редовном поступку, од којих је једна против малолетника.

У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у циљу сузбијања кривичних дела извршених против полне слободе и против брака и породице ухапсили су 41 особу.

Осумњичени се терете да су извршили кривична дела обљуба над дететом, недозвољене полне радње, насиље у породици, полно узнемиравање, запуштање и злостављање малолетног лица…

Против 55 особа поднете су кривичне пријаве у редовном поступку, док су две особе ухапшене по претходно расписаним потрагама због ових кривичних дела.

Хапшења у Крагујевцу

Пијан тукао и чупао жену за косу

Крагујевачка полиција ухапсила је Г.П. (1963) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.
Он се сумњичи да је у видно алкохолисаном стању у својој породичној кући вређао и упућивао претње својој ванбрачној супрузи, а затим је чупао за косу и задао неколико удараца у пределу лица. Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Претио да ће убити жену и сина

Ухапшен је и А.М. (1968) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици. Он се сумњичи да је вербално вређао, а након изласка из куће позивао телефоном супругу и претио јој да ће убити и њу и сина ако их затекне у кући. Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Кривичне пријаве у редовном поступку

Насилан према невенчаној супрузи

По налогу надлежног тужилаштва, поднета је кривична пријава против четрдесетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици. тј. да је физички и психички био насилан према ванбрачној супрузи.

Малолетник изударао оца

Кривична пријава поднета је и против једног малолетника због постојања основа сумње да је починио кривично дело насиље у породици. Осумњичени се терети да је оца, након краће расправе, ударио руком и главом у лице.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Јована Младеновић