Матић позвала на конкурс за најбоље туристичко село

Матић позвала на конкурс за најбоље туристичко село

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић позвала је све локалне самоуправе које се идентификују у области развоја руралног туризма, да се пријаве на конкурс за избор најбољег туристичког села Србије у 2022. години.

„Имајући у виду да је година иза нас била веома успешна и да је Мокра Гора проглашена за једно од најбољих села и ове године настојимо да свет препозна атракције наших руралних дестинација које на најбољи начин осликавају аутентичност наше културе“, рекла је министарка Матић.

Она је истакла да се овим конкурсом подстиче развој иновација и предузетништва, унапређује туристички производ и начин живота заједнице и промоција природних и културних ресурса села у Србији.

Светска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO) расписала је Конкурс за избор најбољих туристичких села (The Best Tourism Villages) у намери да се путем конкурса идентификују најбољи примери иновативног развоја и приступа туризму у руралним областима, а са основним циљем да туризам постане један од покретача позитивне трансформације, руралног развоја и благостања заједнице.

ТопПрес/ Извор: Танјуг