Медицинске сестре из горњомилановачког Дома здравља боје скафандере оптимизмом (ВИДЕО)

Медицинске сестре из горњомилановачког Дома здравља боје скафандере оптимизмом (ВИДЕО)

Горњи Милановац – Медицинске сестре Дома здравља у Горњем Милановцу на заштитним скафандерима носе исписане разне поруке и слогане које пацијентима у невољи увек измаме осмех на лицу.

Оне кажу да су пацијенти најпре били изненађени када су на скафандерима уочили чудне натписе, али сви који су их прочитали иако у невољи бар за тренутак су се орасположили.

„На ову идеју смо дошле спонтано, с обзиром да су скафандери сами по себи монотони, бели са неком плавом траком, ми смо прво почеле да исписујемо наша имена, да би пацијенти знали са ким комуницирају, ко им вади крв, а ко им ради тестове. Затим смо полако почеле да исписујемо и кратке поруке“, каже главна сестра у Дому здравља Катарина Милошевић.

Њена колегиница каже да су поруке увек оптимистичне и да су указивале да је уз осмех све лакше и да је то пречица ка оздрављењу, па је зато њима најомиљенија „Осмех је најбољи лек“.

Иако осмех ових храбрих и вредних медицинских сестара пацијенти не могу да виде на њиховом лицу због маски и визира, ведра порука исписана на њиховим леђима поручује да вам се и оне осмехују, баш онда када је то најпотребније.

Пацијенти то потврђују и кажу да се умор осећа јер је прошло много времена од када је борба са ковидом започела, али жеља да помогну свакоме ко им се обрати је исписана на њиховим леђима.

Прилог о овим храбрим и ведрим јунакињама нашег доба емитован је у Вестима Прве телевизије, која им је такође дала подршку.

ТопПрес/ ГЗС

KOMENTARI