Кнић – Прва српска телевизија, агенција РИНА и Глас западне Србије – Нећете веровати, збринули су малу Милицу, која је данас Бадњи дан дочекала под новим и сигурним кровом у Бумбаревом брду. Ова тринаестогодишња девојчица и њени болесни родитељи дане су проводили у трошној кући страхујући да ће се сваког тренутка обрушити на главу.

„Ово ћу памтити, јер ћу Божић дочекати у свом дому”, каже Милица која се захвалила свим добрим људима и председнику своје општине Срећку Илићу који јој је донео бадњак.

„Овај Божић да проведу у топлој кући а ми ћемо радити даље како бисмо трајно решили њихово стамбено питање. Породицу Вучковић смо сместили у привремени смештај у Дому културе у стан који је био дуго година празан. Договорили смо се са месном заједницом да ову зиму буду овде а да до краја лета им се обезбеди породична кућа”, рекао је Илић.
Мала Милица после толико година пресрећна је што ове зиме неће бринути о прокишњавању и хладноћи. Мајка је већ направила питу за данашњи Бадњи дан а и пасуљ се крчка.

Пошто је њихов породични дом удаљен од пута четири километра, председник општине Кнић Срећко Илић, рекао је да им није у циљу реновирање те куће већ да им се купи друго домаћинство. У оптицају су два дома, један кошта 8.000 евра а други 15.000.
„Фирма `Еуро тај`, турској конфекцији у Адранима, са којом сарађујемо неколико година запослила је Миличину мајку. Треба да верујемо у људе јер постоји пуно добрих, који желе да помогну овој породици и ми ћемо до краја лета решити њихов проблем”, казао је Илић.

Иначе, све је кренуло од емисије „Нећете веровати” која је емитовала причу о овој породици пре 15 дана. Погледајте ОВДЕ.

ТопПрес/ ГЗС