Металац купио имовину модне конфекције Рудник

Металац купио имовину модне конфекције Рудник

Компанија Металац из Горњег Милановца постала је власник 18.000 м2 производног, складишног и пословног простора некадашње Модне конфекције Рудник, као и 6 хектара земље, након што је 13. децембра на аукцији прихваћена понуда од 1,3 милиона евра.

Након адаптације грађевинских објеката у новом простору ће бити смештена трговинска предузећа Металац маркет и Металац траде, са обједињеним складиштем робе. Обезбеђен је простор и за будуће нове програме, преноси еКапија.

„Физичка близина фабричког круга МК Рудник и њени укупни капацитети определили су нас на куповину ове имовине у Горњем Милановцу. Након лицитације и потписивања уговора Металац и формално постаје власник 18.000 м2 складишног и пословног простора, са рестораном и две трафостанице, на укупно шест хектара“ – саопштено је из Металца.

Уз неопходна приоритетна улагања од још најмање 500.000 ЕУР у 2019. години, на овој локацији ће бити организовано складиште површине 6.000 м2, док ће у делу управне зграде бити смештена администрација трговачких предузећа Металац маркет и Металац траде. Остатак простора, у којем су пословни субјекти под закупом, остаће у истој намени. Коначно, целих 8.000 квадрата дугорочно је намењено увођењу нових програма, које ће Металац извесно имати у будућности, преноси еКапија.

ТопПрес/ Извор: еКапија

KOMENTARI