Метеоролог Марко Чубрило објавио је најновију временску прогнозу за наредне дане
Према прогнози метеоролога Марка Чубрила, наредних дана ће бити релативно топло за ово доба годне. Једино ћемо данас имати пролазно погоршање али без захлађења и уз снег само на планинама.

Како истиче данас треба рачунати на пролазно наоблачење које ће већ рано ујутро захватити северне и северозападне пределе региона док ће се у суботу током дана преместити преко осталог дела региона.

Понегде ће условити слабу, пролазну кишу, док је преко 800 мнв могућ пролазан снег. Ветар у окретању на умерен, северозападни. После подне на северу смењење облачности и делимично резведравање. Јутарњи минимум од -3 до +4, а дневни максимум од +4 до +9 степени Целзијуса.

У недељу после хладног јутра уз слаб мраз претежно сунчано и поново мало топлије уз окретање ветра на југозападни смер. Крајем дана на северу региона наоблачење. Јутарњи минимум од -5 до +1, а дневни максимум од +6 до +12 степени Целзијуса – прогнозира метеоролог.

Ново, пролазно наоблачење треба очекивати и у понедељак када ће бити пролазне кише, док би планински део региона, претежно преко 850 мнв могао имати пар сати доста јаког, влажног, снега.

– Ветар би пролазно био јак, понегде и врло јак до олујан, северозападни. Дневни максимум мало нижи у опсегу од +4 до +8 степени Целзијуса. Од наредног уторка па до око следећег викенда суво, стабилно и релативно топло. Јутра хладна понегде уз маглу и слаб мраз са минимумима од -5 до +3, док ће се дневни максимум кретати од +6 до +13, понегде и око+16 степени Целзијуса. Понегде уз ређу појаву дуготрајне магле мало хладније.

Захлађење се враћа

– После 12.02. када би могло доћи до нешто конкретнијег захлађења. За сада не делује да би оно било неко велико уз јак мраз и обилан снег и могли би се све завршити на 3-5 дана захлађења уз могућ снег и у низијама. Видећемо како ће се синоптика даље кретати, али за сада после 12. фебруара све упућује на умерено захлађење уз могућ снег и температуру у оквирима просека.

– До тада релативно топло, посебно од 08. фебрауара до 12. фебрауара – казао је метеоролог Чубрило.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс