Метеоролог Недељко Тодоровић истакао је да последњих 10 дана августа, улазимо у позно пријатније лето, додајући да су и пред нама доста топли дани, међутим, не онакви, какве смо имали у јуну месецу ове, али и претходних година.

Тодоровић објашњава да наредних дана можемо очекивати кишу, међутим, неће бити значајних падавина. Око понедељка и уторка, очекује се благи пад температуре, али то је, како каже, типично за месец август, односно, крај истог. Не треба да журимо са поздрављањем са летом. Снег можемо очекивати тек за три месеца, и то у планинским деловима. Почетком септембра, наставља се пад, а дневне ће бити највише до 28 степени, што је и даље изнад просека за ово доба године, што ће многе пријатно изненадити – рекао је Тодоровић.

Ово лето једно од топлијих

Говорећи о лету за нама, Тодоровић каже да су велики градови, као што је Београд, имали проблем са спавањем због велике концентрације асфалта, док си људи у мањим градовима, уживали у правим чарима лета, и пријатним температура.

– Ово лето је било једно од топлијих, гледајући генерално, али када се гледају појединачни дани, прошле године али и ранијих, имали смо екстремније температуре – прича Тодоровић, истичући да се и ово лето убраја у топ пет најтоплијих у Србији. Тодоровић се дотакао и дешавања у Мађарској, истичући да је тешко утврдити тачну локацију прљускова и грмљавине. На периферији Будимпеште је било свега тога, али киша није пала тачно у тој улици, и то је био проблем, објашњава он.

Неко не разуме колико је овај посао озбиљан, и да је јако тешко да се утврди, где ће тачно падати киша. Мислим да нису имали разлога да било кога отпусте јер није погодио тачну температуру – рекао је Тодоровић.

ТопПрес/ Извор: Informer.rs/Pink