Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Метеоролози упозоравају, после Никољдана очекују нас ледени дани
Вести

Метеоролози упозоравају, после Никољдана очекују нас ледени дани

8

После 19. децембра чекају нас веома ниске температуре и ледени дани, а жива у термометру данима ће бити далеко испод нуле.

Метеоролози упозоравају да би, према дугорочној прогнози, ове зиме у појединим местима температура могла да падне и на минус 25, колико је последњи пут било у зиму 2012.

Већи снег ће поново падати после 25. децембра, а биће га и за Нову годину, додају прогностичари.

У Ивањици, Гучи, Сјеници, Крупњу, Лучанима, Љубовији и Новој Вароши већ је због снега проглашена ванредна ситуација, а стручњаци процењују да ће до Нове године ванредно бити у још најмање десетак општина.

Директор Републичког хидрометеоролошког завода Југослав Николић каже да ће се наредних дана јутарње температуре кретати од минус 6 до плус 2 степена, док ће максималне дневне бити од минус 2 до плус 7. Данас се очекује претежно суво време, а онда ће у четвртак и петак у Београду и у нижим пределима бити кише, повремено и ледене кише, и суснежице, док ће у вишим планинским пределима падати слаб снег.

„У суботу и недељу биће слабог снега у централним и јужним пределима Србије, док ће у Београду падати у понедељак. Количина падавина у овом периоду неће бити велика и снег неће створити велике проблеме. Ипак, ниже температуре крајем недеље могу да изазову проблеме због могуће поледице и зато саветујем опрез, нарочито возачима”, навео је Николић.

Како је додао, до краја децембра задржаће се изразито хладно време са повременим наоблачењима и снежним падавинама.

„Око Нове године, од 25. до 28. децембра, имаћемо услове за падавине у свим нижим пределима, а такође 1. и 2. јануара повећава се могућност за снежне падавине”, најавио је Николић.

 

ТопПрес/ Извор: Новости

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup