Михајловић: Кривичне пријаве за одговорне на деоници Уб – Лајковац

Михајловић: Кривичне пријаве за одговорне на деоници Уб – Лајковац

Лучани – Деоница ауто – пута Обреновац – Уб на коридору 11 могла би сутра да буде пуштена у саобраћај, али је проблем деоница Уб – Лајковац где се један део те деонице ради поново и до маја мора бити готова, казала је министарка Зорана Михајловић приликом данашње посете општини Лучани.

„Та чувена деоница која је ишла из њиве у њиву завршена је 2014, финасирана је из буџета у износу од 75 милиона евра колико је плаћено домаћим извођачима, a oнда су се пре годину дана појавиле пукотине зато што није урађена како треба по стандардима“, казала је Михајловић.

Она је истакла да је министарство на чијем је она челу поднело кривичне пријаве тужилаштву за организован криминал против више од 12 лица од извођача, надзора и свих осталих који су били одговорни за лош квалитет израде.

„Сви елаборати су нам рекли да морамо да подигнемо два и више километара пута и да то поново направимо да би пут био сигуран и безбедан, дакле један посао је за полицију а други наш“, закључила је министарка.

Што се тиче деонице Лајковац – Љиг Михајловић је истакла да се радови изводе још само у Бранчићу, да је извођач радова Енергопројект, као и да сматра да то може и брже.

Она је нагласила да се интензивно ради на поправљању штете и поновној изградњи дела ауто-пута од Уба до Лајковца и да се нада да ће до краја године у саобраћај бити пуштено 103 километра ауто-пута на Коридору 11.

Михајловићева је истакла да очекује да до маја ове године у саобраћај буду пуштена 102 км ауто-пута од Обреновца до Прељине.

 

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI