Михајловић: Моравски коридор раде Британци и Американци

Михајловић: Моравски коридор раде Британци и Американци

Лучани – Очекивања су да ће се са радовима на Моравском коридору почети у трећем кварталу ове године, реклa је данас у Лучанима потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

„Имали смо разговоре и са представницима министарства као и финансијерима у Лондону. Не само са „Бехтел”-ом већ и са `UK Financial`, британском Ексим банком као и америчким `Опик` фондом. Следеће недеље угостиће их министарство финансија где ће разговарати о условима. Финансирање ће бити како из америчких тако и из британских извора. Требало би за два месеца да имамо припремљен предлог. Наравно учествоваће и буџет РС негде близу 100 милиона евра. Од три деонице за две већ имамо комплетну спремну документацију. Још се преговара да ли ће инвеститор да буду Путеви Србије или Коридори”, рекла је Михајловић.

„Моравски коридор“, аутопут дугачак 110 километара, који ће повезати земљу од Прељине од Појата. Овај аутопут спојиће Чачак и Западну Србију са Коридором 10, а повезаће подручја на којима живи више од 500.000 људи и послује 21.000 предузећа.

Иначе, заједничка тема данашњег састанак у Лучанима представника Моравичког округа били су и радови на Коридору 11 између Прељине и Пожега, где се почетак радова очекује, према речима министарке Михајловић, са почетком грађевинске сезоне негде у марту.
„Влада РС је потписала комерцијални уговор о условима финансирања са кинеском „Ексим” банком, `CCCC`‚ је фирма која ће изводити радове. Инвеститор на овој деоници ће бити Путеви Србије”, казала је Михајловић.

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI