Михајловић: Радови на деоници пута Крагујевац – Баточина крајем марта

Михајловић: Радови на деоници пута Крагујевац – Баточина крајем марта

Радови на деоници пута од Крагујевца до Баточине у дужини од пет километара требало би да почну крајем марта. То је најавила потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, на састанку са градоначелником Чачка и председницима општина Лучани, Пожега, Лапово и Баточина, са којима је разговарала о почетку изградње деонице Коридора 11 од Прељине до Пожеге и завршетку саобраћајнице Крагујевац-Баточина.

„Михајловићева је истакла да је Министарство ту да пружи сву неопходну подршку и помоћ локалним самоуправама да се адекватно припреме за почетак радова који су планирани на пролеће. Председници наведених локалних самоуправа уверили су потпредседницу Михајловић да ће решења о експропријацији парцела бити готова у најскоријем року, након чега следи издавање грађевинских дозвола и отпочињање радова“, објављено је на сајту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре .

Деоница аутопута Прељина-Пожега дуга је 30,96 километара, радове ће изводити кинеска компанија „Чајна комјуникејшен констракшен компани ЛТД“, уговорена вредност радова износи 450 милиона евра.

Деоница од Крагујевца до Баточине дуга је пет километара, а почетак радова планиран је крајем марта.

ТопПрес/ Извор: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ИнфоКГ

KOMENTARI