Београд, Топола – Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са председником Општине Топола Игором Петровићем и чланом Општинског већа Тополе Драганом Јовановићем о геолошким истраживањима племенитих и обојених метала на локалитету Рудник, на којем истражни простор делом обухвата и територију општине Топола, саопштено је на сајту Министарства рударства и енергетике

“Истражно право издато је у складу са условима које издаје Завод за заштиту природе, као и Завод за заштиту споменика културе, а у овом случају су тражени и додатни услови од саме општине Топола, чиме су из пројекта изузети сви локалитети који су везани за водозахват и све што је Завод за заштиту природе препоручио. При томе, ниједног тренутка није било предвиђено да се изводе геолошке истражне радње на територији општине Топола у наредне три године, колико траје истражно право”, рекла је Михајловићева.

”Министарство остаје отворено за сва додатна разјашњења која су потребна како би грађани, као и сама локална самоуправа, имали све неопходне информације”, навела је Михајловићева.

ТопПрес