Чачак – Један кишни дан у центру Чачка могао се претворити у праву трагедију, када је у тренутку смањене видљивости возач путничког аутомобила ударио девојчицу Т.Н. (16) која је покушавала да уђе у такси. Пала је на коловоз и једини који јој је у тим кључним моментима пришао био је Чачанин, Миљан Василић. Касније се испоставило да јој је његова брза реакција спасила живот и да га је само Бог послао да се у том тренутку нађе на том месту.

„Сви су гледали запрепашћено шта се десило. Она није давала знакове живота, ја сам изашао из свог аута и притрчао. Лежала је непомично, успео сам да је окренем на страну међутим никако нисам успео да јој извадим језик како би добила доток кисеоника. Тек након неколико минута успео сам да јој отворим уста, извадим језик и она је одмах отворила очи и удахнула. Потом је стигла и Хитна помоћ. Њена мајка ми је касније рекла да је девојчица недавно пала сс бицикла и повредила вилицу, а да ју је та повреда приликом ове соабраћајне незгоде могла коштати живота“, казао је за РИНУ Миљан Василић из Чачка.

За породицу повређене девојчице Миљан је херој који јој се нашао при руци онда кад је то било најпотребније. Ипак, ова ученице Средње уметничке школе у Чачку се свом спасиоцу захвалила и на себи својствен начин.

„Након незгоде на моју кућну адресу позвонила је мајка девојчице, са поклоном који ће мени бити урезан у сећању цео живот. Слика коју је она сама нацртала и порука захвалности. Свака реч коју је написала дубоко ме је дирнула у срце. И сам имам кћеркицу која је центар мог света, па сам вероватно и због тога још емотивније реаговао“, рекао је Миљан и открива шта је писало у поруци девојчице коју је спасио.

„Као девојчица од 16 година којој сте спасили живот, желим најискреније да вам се захвалим на учињеном херојском делу. Живимо у таквом свету, где би већина окренула главу и правила се да ништа није видела, међутим Ви сте показали да нисте попут осталих. Кажу да се ништа не дешава случајно, тако да сам сигурна да нисте случајно наишли у том момемту и пружили ми помоћ, већ сте послати од стране Њега јер сте другачији од осталих. Опет вам се захваљујем што се остали прибрани, јер је то најмање што могу да учиним“, написала је.

 

ТопПрес/ ГЗС, РИНА