Топола – Данас је у сали Визиторског центра у Тополи одржан  Караван дијаспоре – „Са министром на ТИ“ – „Србија без граница“ који је водио Ђорђе Милићевић, Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором.

Фото: ТопПрес

Министар је најпре посетио Општински одбор Социјалистичке партије у Тополи где су га дочекали чланови ове странке.

Тема данашње трибине била је „Са Министром на ТИ“  а учесници су били млади од 15 до 30 година, углавном ученици  средње школе.

Фото: ТопПрес

„У једној несвакидашњој атмосфери разговарам са људима, постављају ми питања, покушавам од њих да добијем информације које су од кључног значаја за рад министарства на чијем сам челу, да ми дају одговоре зашто би млад човек напустио Србију, шта је то што можемо да урадимо да вратимо младе у нашу државу и то је један сегмент о чему разговарамо, а други сегмент су њихова питања на која ја одговарам. Моја је и обавеза да чујем питања и изазове општине и на који начин могу да помогнем и покренем иницијативу код колега“, рекао је између осталог Министар Ђорђе Милићевић у изјави за медије.

Фото: ТопПрес

Министар је  укратко изнео суштину дијаспоре, односа матице са дијаспором и упознао учеснике са делатношћу кабинета Министара без портфеља задуженог за координацију мера и активности у области односа Републике Србије с дијаспором.

Министар и учесници су такође дискутовали о врстама сарадње и помоћи матице и дијаспоре и о могућностима унапређења сарадње.

Фото: ТопПрес

Председница Скупштине општине Топола Јасна Вуковић, исказала је захвалност министру на посети и на помоћи која је до сада стизала Тополи од овог министарства.

„Ми на локалу покушавамо да спојимо наше са дијаспором и фино смо се данас уклопили и нашли доста тема за разговор и сарадњу. Недавно смо имали посету младих из Бјељине, понели су одавде феноменалне утиске и очекујем да ћемо имати и даљу сарадњу“, рекла је Јасна Вуковић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес