foto-tanjug

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је вечерас поводом протеста родитеља у Аранђеловцу да зна да су грађани као и он задовољни радом полиције и хапшењем дилера, али не и благим казнама које они добијају.

„Грађани нису задовољни висином казни. Није битно да јавно показујете да хапсите ситне дилере. Пратимо дуго процесе, људи су задовољни акцијама полиције – десетинама ухапшених у Аранђеловцу, међутим, проблем је када неко добије условну или новчану казну“, рекао је Стефановић за ТВ Прва.

Подсећајући да је правосуђе независно, Стефановић је рекао да не може да утиче на рад судова, али да може да их моли, да им укаже да ће оштрим казнама послати поруку да друштво има поверење у рад државних органа.

„Можемо да их молимо да размишљају да шаљемо поруку да нарко дилери не могу да прођу у Србији, а МУП ће наставити да води најоштрији рат и бробу против дилера свим силама“, рекао је Стефановић.

У Аранђеловцу је почетком месеца 15-огодишња девојчица умрла од екстазија, после чега су грађани организовали протесте против нарко дилера.

ТопПрес/ Извор: Танјуг