Топола – Министар  грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је данас са својим сарадницима општину Топола и том приликом обишао неколико путних праваца који су асфалтирани у претходних пар месеци. Локална путна инфратсруктура на територији општине Топола сада изгледа потпуно другачије а најрадоснији су мештани села Шуме јер је деоница дуга преко шест километара повезала на стотине домаћинстава и неколико села.

Министар Момировић посетио Тополу, фото: ТопПрес

„Ми кад имамо пут, имамо све. Кроз наше село током сезоне прође тоне и тоне воћа, а одувек смо муку мучили са путем. Накупци док дођу и врате се три пута се предомисле о куповини. Сада ће то изгледати потпуно другачије. Ово је плодна и родна земља, ко хоће да је обрађује може од ње веома лепо да живи. Радујемо се што ће наша деца одрастати у бољим условима, а надамо се да они који су некада отишли макадамом сада ће се у своје село вратити асфалтом“, кажу овдашњи сељани који ће до својих плодних ораница сада одлазити асфалтним путевима.

Мештани села Шуме дочекали министра, фото: ТопПрес

Осим у селу Шуме, радови на путној инфраструктури започели су и у Загорици а недавно је асфалтиран и путни правац Митровчић – Липовац преко Карауле. Током обиласка путева у општини Топола министар Момировић није крио задовољство постигнутим резултатима.

Министар посетио село Шуме, фото: ТопПрес

„Овај пут је требало да буде завршен пре пола века, а није. Наш циљ је да до сваке куће у Србији постоји пут. Предано радимо да то и остваримо, јер нема живота ако нема основних услова за опстанак на селу а то је свакако путна инфраструктура. Улажемо напоре не само за изградњу аутопутева, већ и локалних саобрћајница. Осмеси на лицима људи који ме дочекају у селима говоре да радимо праву ствар. Јер можда смо баш њихову децу задржали на огњиштима“, изјавио је Томислав Момировић приликом посете мештанима у селу Загорица.

Министар Томислав Момировић обишао путеве у Тополи, фото: ТопПрес

Преко 2.000 километара локалних путева асфалтирано је на територији у Србије у претходном периоду. Скоро сва села добила су нови асфлат и док је за неког то можда само пар километара, за оне коју су остали на дедовини решени да раде и зараде од пољопривреде то је прозор у свет.

ТопПрес

Министар у селу Загорица, фото: ТопПрес
У селу Шуме дочекали министра, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес