Министар: Веће плате за полицију јер поштујемо њихов рад

Министар: Веће плате за полицију јер поштујемо њихов рад

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да ће од 10 милијарди динара више у буџету за његово министарство имати користи сви који су у том министарству запослени, а да ће највећи део тог новца ићи на повећање плата.

„Ово је још једно испуњено обећање, почев од јануарске плате која ће бити већа за око девет посто. То је добро за све припаднике јер смо на томе инсистирали од првог дана – да покажемо да поштујемо рад људи који увек брину у нашој безбедности и излажу ризику свој живот“, рекао је Стефановић гостујући на РТС-у.

Министар каже да његов посао мора бити да се бори за те људе и најављује да ће у 2019. години средства бити уложена и у побољшање услова рада полицајаца, као што је набавка информатичке опреме, нових возила, хеликоптера, униформи…

Посебно је указао да се људи који раде на сузбијању нарко трафикинга баве најсложенијим и најтежим послом унутар криминалистичке полиције јер, како објашњава, раде са људима који су веома опасни, добро умрежени и не презају ни од чега.

„Они морају годинама да улажу у знање. Ту желимо да постигнемо нову предност – да тим људима, улажући у њих, дамо све што је потребно кроз обуку, али и кроз бригу о њима. Наш посао је да бринемо о њима, о њиховим породицама, о њиховом социјалном стању и становима, а њихов посао ће бити само да брину о хапшењу криминалаца“, рекао је министар уз закључак да је држава, захваљујући председнику и влади, на добром путу да такву врсту система успостави.

Озбиљна истрага тужилаштва поводом претњи одборници Двери

Стефановић је изјавио данас да случај одборнице Двери Јелене Ђорђевић, која тврди јој је лидер те странке Бошко Обрадовић претио насиљем, захтева озбиљну истрагу тужилаштва и да ће државни органи сачекати да се та истрага заврши.

„Неки су само декларативно против насиља, али онда су прешли са речи на дела па су почели да примењују насиље. Имамо последњи случај, одборнице из Двери из Ниша Јелене Ђорђевић, која је под својим пуним именом то изјавила да је била угрожена, да је имала претње, а онда се појавио и господин Мицкић који тврди да је био ангажован од стране Бошка Обрадовића да ову жену претуче зато што је имала другачије мишљење“, рекао је Стефановић гостујући на РТС-у.

Како каже, то сада захтева озбиљну истрагу тужилаштва.

„Ми ћемо сачекати истрагу тужилаштва, јер ако се покаже да је ово тачно онда је то, нажалост, ужасан наставак кампање насиља према женама“.

Стефановић каже да опозиција позива на пребијање и понижавање жена и да су Маји Гојковић рекли да је фукса.

„Тако је рекао неко ко себе називам глумцем. Премијерки је прећено силовањем обдареним афроамериканцем“, наводи Стефановић.

Истиче да када се деси да неко каже да премијерку треба силовати онда се појави Драган Ђилас који то покуша потпуно да ревитализује.

„Ђилас је нажалост после исповести Јелене Ђорђевић која је рекла да је била угрожена од стране Обрадовића рекао да у то не верује и да то сигурно није тачно“, рекао је Стефановић и додао да је то мајка двоје деце.

Министар је рекао да, када се појавила вест да је тој жени прећено, да су све опозиционе странке реаговале, али да су после када се сазнало јој није претила власт него Бошко Обрадовић, то покушали да ревитализују.

„Нека покаже истрага, али не смемо да дозволимо у друштву да било ко ревитализује насиље“, поручио је Стефановић.

Додао је да је држава реаговала на напад на жену која није из СНС нити блиска тој странци.

ТопПрес/Извор: Танјуг