Топола – Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић посетила је данас општину Топола. Након дочека испред зграде општинске управе министарка је одржала радни састанак са представницима локалне самоуправе,  а потом је обишла породицу Зиндовић, Удружење „Загрљај“ и породицу Никић у Белосавцима.

Фото: ТопПрес

„Хвала што сте данас овде са нама, до сада смо имали добру сарадњу са овим министарством надам се да ће и даље бити тако и још боље како би нашим грађанима помогли и додатно подстакли наталитет у нашој општини“, рекао је председник општине Владимир Радојковић.

Министарка Дарија посетила је две породице које се налазе у тешкој ситуацији, она је истакла да је министарство увек уз своје грађане.

Фото: ТопПрес

„Трудимо се да обиђемо сваки регион наше земље, било би лепо да можемо да посетимо сваку породицу, али трудимо се да посетимо што више, тако да ћемо и сада у Тополи да посетимо пар породица са децом и да им дамо подршку, управо то и јесте циљ нашег Министарства за бригу о породици, да да подршку младим људима, да заснују породице у својој лепој земљи у Србији и да подржимо оне који већ имају децу. Зато смо и са председником општине и са председницом Скупштине општине и народном послаником причали шта ћемо то да радимо у наредном периоду да побољшамо пронаталитетну политику и у овом граду тако да ћете тек видети у наредном периоду резултате наших активности, а ми се у Министарству трудимо да већи део свог буџета управо усмеримо ка локалним самоуправама да заједно улажемо, да заједно градимо, да заједно промовишемо мере које представљају подршку породици и подршку пронаталитетној политици, јер све што радимо и све што градимо радимо због наше деце, све са циљем да нас буде што више“, изјавила је министарка Дарија Кисић приликом посете Тополи.

Она је навела да је до сада само једна мајка са подручја ове општине добила субвенцију за акуповину некретнине и да ће поред те акативности у наредном периоду бити још мера за подршку породицама.

„До сада је, када је у питању субвенција за куповину прве некретнине на подручју ове општине једна мајка добила ову субвенцију и ми позивамо и све остале који испуњавају услове који су родили дете до годину дана, да ако до сада нису биле власнице некретнине да се пријаве за овакву подршку државе. Напомињем то је у питању вредност до 20 хиљада евра, до 20 одсто од вредности стана. Видећете у наредном периоду имаћемо много заједничких активности да подржимо рађање деце и да подржимо породице са децом“,  рекла је  министарка  Кисић.

Фото: ТопПрес

Народни посланик Драган Јовановић већ је посетио породицу Никић и локална самоуправа је помогла самохраном оцу који после смрти супруге сам брине о шесторици малолетних синова.

„Ми као локална самоуправа морамо да им помогнемо, да им обезбедимо услове за живот, а да се држава преко ресорних министарстава укључи да ту децу изведемо на прави пут, да сутра буду добри ђаци, да буду добри домаћини и да буду вредни у овој нашој локалној средини и да ту помоћ врате на прави начин. Ово је прилика и да охрабримо друге да се јаве ако им је помоћ потребна, радиће се и пројекти како би се на што више начина помогло породицама које имају децу са сметњама у развоју”, рекао је Драган Јовановић, народни посланик из Тополе.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес