Топола – Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић посетила је данас општину Топола. Она је овом приликом са председником Привременог органа ове општине уручила уговоре корисницима за мере енергетске ефикасности. Уговоре је добило  68 корисника,  износ субвенције је 9.998.209,23 динара, а учешће грађана у програму је 12.014.283,52 динара.

Фото: ТопПрес

„Висина субвенција појединачно је и до пет хиљада евра и ово је јединствена прилика за све који желе да среде ссвој дом и уштеде на потрошњи енергије и да услови вашег живота буду бољи. Направљен је уговор и да до краја 2024. године не буде више ни један дрвени стуб на нисконапонској мрежи, све то не би могли без подршке министарства и ја се овом приликом захваљујем министарки на посети и на помоћи“, рекао је Драган Јовановић председник Привременог органа општине Топола и нагласио да је Топола прва општина у Шумадији која је на овај начин са министарством потписала уговоре о енергетској ефикасности.

Фото: ТопПрес

Министарка је исказала захвалност грађанима који су се пријавили за неку од мера енергетске ефикасности.

„Хвала вам што сте препознали да треба заједно да улажемо у побољшање изолације, столарије, постављање соларних панела, замену котлова, све у циљу да се троши мање енергије и да ваши рачуни буду мањи. Ове године смо обезбедили више средстава него раније, овде је субвенције добило раније око 70 домаћинстава и данас је сличан број а улагаћемо још како би обухватили бар око 140 домаћинстава“, изјавила је министарка Дубравка Ђедовић Хандановић.

Фото: ТопПрес

Општина Топола је учествовала у Јавном позиву за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине за 2023. годину. Пошто је испунила услове из Јавног позива додељена су јој наменска средства за реализацију програма “Чиста енергија и енергетска ефикасност” у износу од пет милиона динара. Општина Топола је такође обезбедила пет милиона динара за суфинансирање мера енергетске ефикасности.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес