Топола – Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, посетила је општину Топола. Она је у пратњи челника општине најпре посетила село Јунковац где је обишла радове на санацији моста а потом је посетила извориште воде у селу Блазнава.

Бројни пољопривредници дочекали су је у селу Винча испред хладњаче „Домаћин“ где су са министарком разговарали о бројним темама из света аграра.

Фото: ТопПрес

„Није лак посао којим се бавите али верујем да сте већ осетили разлику у овој години. Прерада и сви други у ланцу су ослоњени на вас и ми смо то препознали и нећемо дозволити да се ви повлачите из пољопривреде“, рекла је министарка између осталог обраћајући се присутнима.

Значајан је податак који је изнела на свој начин министарка, а појаснио Драган Јовановић председник привременог органа да општина Топола у односу на број становника има највећи број регистрованих газдинстава у Србији.

Фото: ТопПрес

„То је податак за који сте ви заслужни и то је најважније да имамо процентуално највећи број где су носиоци до 50 година старости. То је знак да смо, што се тиче газдинстава најмлађи у Србији”, рекла је министарка.

На крају посете, испред Фортуна центра у Тополи, министарка је свечано отворила пољопривредни караван “Нај Домаћин 2023”

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес